Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pratite li znakove pored puta? Kad naletite na ovaj, sigurno ste zalutali

    Svako ima neki cilj, ideju o onome šta bi želeo da postigne, ko bi želeo da postane. Ali put kojim se ide je često pun krivina, raskrsnica i prečica na kojima se može zalutati. Sa vremena na vreme bi trebalo stati i osvrnuti se oko sebe i sagledati dokle se stiglo i zapitati se da li je to uopšte pravi put. Ovo su sigurni znaci da ste na pogrešnom putu ili u najmanju ruku da ste zalutali. Ukoliko prepoznate sebe u nekom od narednih ponašanja, vreme je da stanete, da se pregrupišete i vratite u tačku u kojij je sve krenulo po zlu, ili da jednostavno nađete novi cilj i krenete na novi put:

    1. Imate tendenciju da sabotirate sebe.

    Kada previše jedete, previše kupujete, previše pijete, ili radite bilo šta u preteranoj meri, vi sabotirate sebe. Svako ima nešto čemu se okreće kada je pod stresom. Šta god to bilo, znak je da u vašem životu postoji određena neravnoteža. Bežanje od problema u aktivnost koja vas ispunjava, nije problem u manjoj meri, ali nemojte preterivati. Kada primetite kod sebe ovakvo ponašanje vreme je da napravite promenu.

    2. Kada vam sve oko vas govori da odustanete.

    Svima su poznati oni dani kada vam sve ide od ruke, kada sve teče. Takođe ima dana kada kao da se sve urotilo protiv vas: kasnite na sastanak, i kada uz sve nedaće stignete na njega, on je otkazan, vraćate se do kola a na šoferšajbni nalazite kaznu za parkiranje.

    3. Kuća vam je u haosu

    Vaš dom je ogledalo vas i vašeg života. Osvrnite se po stanu: da li je u potpunom haosu ili mu je jednostavno potrebno čišćenje? Suprotno od toga važi za ustegnute ljude: Da li je preterano uredno?  Vaša kuća vam takođe daje znake, od zapušene sudopere do buba.

    4. U stalnom ste strahu od onoga što se nalazi iza ćoška

    Da li ste u stalnom strahu da nećete imati novca, da će vas supružnik napustiti, da nećete naći posao ili da ćete ga izgubiti. Ukoliko jeste, vrlo je verovatno da ste skrenuli sa pravog puta. Strah privlači još strahova. Suočite se sa strahom pre nego što u potpunosti izgubite kontrolu. Probajte da pomognete sebi ponavljajući afirmacije, podsetite se svojih ciljeva ili se predajte nečemu većem od vas samih.

    5. Fizički ste bolesni

    U vašem telu se pali alarm kada u vašem životu nešto nije u redu. Idealno bi bilo da uhvatite loše misli i osećaje pre nego što načine štetu vašem organizmu. Vodite računa o pojavi prva četiri znaka kako vaše telo ne bi trpelo udarce. Međutim ponekad je potrebno da osetite fizičku bol da biste se osvestili da ste skrenuli sa puta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE