Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ključ uspeha i sreće prema savetu jednog milijardera

    John Paul DeJoria je američki milijarder i suosnivač Paul Mitchell linije proizvoda za negu kose, kao i The Patron Spirits kompanije. Za Business Insider je otkrio kojim se principima vodi u svom životu. Ovo su njegovi saveti za uspeh i sreću:

    „Uvek budite pripremljeni da će vam neko reći ’Ne’. Na taj način nećete posustati kada vam neko kaže da vaša ideja nije dovoljno dobra ili da se ono što ste zamislili neće ostvariti.

    Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama. Pokažite poštovanje prema ljudima, ko god oni bili, kako god izgledali, koje god rase bili, iz kakvog god sloja dolazili. Ponašajte se prema njima, kao što biste želeli da se ljudi ponašaju prema vama da se vi nalazite u poziciji u kojoj se oni nalaze.

    Zdrav san je izuzetno bitan. Trudim se da spavam bar šest sati dnevno, a ukoliko je to moguće i kad god je to moguće trudim se da spavam i duže. Takođe trudim se da dremnem kad god je to moguće. Pre odlaska u krevet, uzmem parče papira i na njemu zapišem sve svoje planove, obaveze, probleme koje treba da rešim, ostavim ga sa strane i zaboravim na njih, tada mogu da spavam na miru.

    Kada se probudim ujutru, odvojim malo vremena za opuštanje, ne razmišljam šta me očekuje u toku dana. Probudite se pet minuta ranije i samo lezite i uživajte u tom trenutku, to će vam pomoći da se usredsredite pre nego što uskočite u svoj radni dan pun obaveza.“

    Ovde možete pogledati video:

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE