Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Michael Bloomberg se vraća na čelo svoje kompanije

    Bivši gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg vratio se na čelo Bloomberga, agencije za finansijsko informisanje koju je osnovao pre više od tri decenije i u kojoj i dalje ima udeo od 88 odsto.

    Nakon što je 12 godina bio gradonačelnik Njujorka, Michael Bloomberg zameniće na čelu agencije Daniela Doctoroffa, koji će se krajem godine povući s mesta predsjednika i izvršnog direktora. Obojica su kazala da je ta odluka obostrana nakon što su shvatili da na vrhu nema mesta za dvojicu.

    "Nikad se nisam nameravao vratiti u Bloomberg nakon dvanaest godina na mestu gradonačelnika. Međutim, što sam više vremena provodio ponovo se upoznavajući s kompanijom, to sam je smatrao uzbudljivijom i zanimljivijom", rekao je Michael Bloomberg.

    Doctoroff je vodio Bloomberg proteklih sedam godina, prvo kao predsednik, a od 2011. kao izvršni direktor. Pre dolaska u Bloomberg, radio je šest godina kao zamenik gradonačelnika Njujorka zadužen za ekonomski razvoj i obnovu.

    Tokom njegovog upravljanja, prihodi Bloomberga porasli su s 5,4 milijarde dolara u 2007. godini na više od 9 milijardi, koliko se procenjuje da će iznositi u ovoj godini, a u tom je razdoblju udeo agencije na tržištu finansijskih informacija porastao s 26 na 32 odsto, navodi se u saopštenju agencije.

    Michael Bloomberg, koji ima 72 godine, osnovao je svoju kompaniju 1981., nakon što je dobio otkaz u američkoj investicionoj banci Salomon Brothers, a njegov imetak, prema procenama magazina Forbes, danas doseže 33 milijarde dolara.

    Mnogi su očekivali da će se nakon odlaska sa mesta gradonačelnika, posvetiti dobrotvornom radu, kao što su kontrola naoružanja i javno zdravstvo. Ali, nakon što je proveo neko vreme u sedištu kompanije, Michael Bloomberg odlučio se vratiti na njeno čelo.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE