Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi direktor Aerodroma: Opterećeni smo lošom medijskom slikom

    Aerodrom "Nikola Tesla" više neće sklapati štetne ugovore a smanjićemo i narasle troškove, kaže v. d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević.

    Novi menadžment će raditi transparentno i u korist vlasnika i zaposlenih, ove godine iz naše najveće vazdušne luke biće prevezeno više od četiri miliona putnika, a poslovni rezultati biće višestruko bolji nego lane, najavio je novoizabrani prvi čovek beogradskog aerodroma.

    "U toku je primopredaja dužnosti i u međuvremenu formiram svoj tim. Zatim idemo na rebalans plana poslovanja kako bi se smanjili troškovi i preusmerile investicije u infrastrukturu i saobraćaj. Već sam dao nalog za stopiranje nabavki radi analize opravdanosti. Raspisaćemo tender za nezavisnu reviziju gde ćemo se odrediti prema svim važećim ugovorima i dosadašnjem poslovanju", navodi on.

    "Trenutno smo izuzetno opterećeni lošom medijskom slikom sa mnogim aferama iz prethodnih godina. Zbog toga mi je važno da nakon primopredaje dužnosti bude jasno podvučena crta", kaže Vlaisavljević.

    Prema njegovim rečima, zatekao je veliki disbalans između broja stalno zaposlenih kojih je 482 i angažovanih po drugim osnovama kojih je 1.254.

    "Rashodi za prvih šest meseci veći su za 12 odsto u odnosu na prošlu godinu i dva odsto više u odnosu na plan. Vozni park ima više od 70 službenih automobila. A, naišao sam i na veliki otpor bilo kakvim promenama zatečenog stanja", navodi on.

    Najavio je da će ove i naredne nedelje biti značajnih smena u menadžmentu "kako bi se stvorili preduslovi da funkcionišemo kao tim". "Doveden sam da napravim rezultat, a on će biti vidljiv već do kraja ove godine", kaže Vlaisavljević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE