Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanski operateri neefikasni monopolisti

    Britanski mobilni operateri su neefikasni monopolisti kojima je profit ispred interesa potrošača, te ih stoga treba nacionalizovati, piše Guardian.

    Mobilne mreže treba nacionalizovati. One su prirodni monopol, a zbog fragmentacije postaju neefikasne. Njihova usluga je vrlo često loša, jer je profit ispred interesa potrošača, piše Guardian.

    Argumenti za nacionalizaciju telefonske mreže postaju sve uverljiviji. Prema istraživanju firme OpenSignal, koja prati pokrivenost signalom mobilnih mreža, prosečan britanski korisnik bez signala je 15 odsto vremena.

    Osim toga, u mnogim ruralnim područjima nema mobilne infrastrukture, jer su firme procenile da im se, zbog malog broja korisnika na određenom području, ona ne isplati graditi.

    Zarada je ispred interesa korisnika, tako da pristup mreži nije osiguran svima. Mobilne kompanije, takođe, nisu rezultat nikakvog preduzetničkog poduhvata, već tehnologiju država finansira od samog početka.

    U slučaju nacionalizacije, mobilna mreža bi se integrisala i gradila na temelju potreba korisnika, a ne profita. Dobit se tada može reinvestirati u istraživanje i razvoj, kao i stvaranje efikasnih usluga za korisnike.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE