Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kad neko ume da započne biznis

    Do sada je već otvorio i prodao dve kompanije, jednu Googleu, jednu Twitteru, a novi biznis sa nekretninama koji je pre nešto više od godinu dana započeo Ori Allon, već vredi više od obe prvobitno prodate firme.

    Njegova firma Urban Compass pomaže Njujorčanima da kupe i iznajme stanove, a Allon kaže da ga investitori podstiču da uzme još novca i pokrene posao i u drugim gradovima. Očekuje se da će se do kraja ove godine proširiti na Boston, Washington, Chicago i San Francisco.

    Allon je ponosan što njegov posao donosi zaradu od prvog dana. "Izgradili smo pravu firmu i rastemo, pomažemo ljudima dajući svojim klijentima bolje instrumente za posao s nekretninama", kazao je Allon za Business Insider, dodajući da kompanija radi s lokalnim agentima za nekretnine na principu provizija.

    Do kraja prošlog leta Urban Compass generisala je milion dolara mesečno, a prihodi su se od prošlog juna uvećali deset puta.

    Na jesen je firma prerasla iz posla s iznajmljivanjem u posao s prodajom i od tada raste pet puta brže nego inicijalni biznis, kaže Allon koji trenutno zapošljava više od 100 ljudi i očekuje da će mu se broj zaposlenih udvostručiti do kraja godine.

    A kako je to izveo, 34-godišnji programer Allon, poreklom iz Izraela, kaže da je tehnologija koju je on osmislio znatno smanjila vreme potrebno da neko pronađe odgovarajući dom za sebe.

    Iskustvo korišćenja Urban Compassa je jednostavnije od  pretrage po oglasima, a firma se hvali preciznim informacijama koje štede vreme, a može im se pristupiti online ili preko mobilnih aplikacija.

    Adrese se prikazuju na kartama sličnim Googleovim, a tamo ćete pronaći i fotografije nekretnina. Kad želite da pogledate određeni stan, vreme ugovorite preko Urban Compassa koji će vam složiti čitav raspored za traženje vašeg doma. Kompanija funkcioniše kao broker, uzima do 15 osto od ukupnog iznosa pri prodaji.

    Iako je dosad prodao dve svoje kompanije Allon kaže da je Urban Compass drugačiji: "Ovaj put ne želim da me neko isplati. Smišljati ideju i kreirati nove tehnologije je uzbudljivo, ali još je uzbudljivije graditi firmu koju klijenti vole".

    I investitori, među kojima je i  Kenneth Chenault, predsednik i izvršni direktor Americab Expressa, veruju u ideju Urban Compassa. Kompanija je nedavno obezbedila novu rundu finansiranja koja ovaj strat-up procenjuje na 360 miliona dolara. Očekuje se da će se do kraja godine Urban Compass proširiti i na Boston, Vašington, Čikago, i eventualno San francisko

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE