Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od Mundijala 25 milijardi dolara

    Brazil je u proteklih 30 dana ugostio oko milion turista iz celog sveta, ali centralna banka prognozira privredni rast od svega jedan odsto. Šampionat je direktno ili posredno državnom budžetu obezbedio 25 milijardi dolara.

    Londonski Financial Times konstatuje da nisu svi došli da bodre reprezentacije svoje zemlje. Državna agencija Apeks pomogla je brazilskim privrednicima da se sretnu sa više od 2.300 biznismena iz 103 zemlje sveta, a kao rezultat toga, prema proceni agencije, zaključeni su sporazumi vredni šest milijardi dolara.

    To je gotovo dva puta više od troškova koje je vlada imala za izgradnju stadiona i objekata infrastrukture, koji se procenjuju na 3,6 milijardi dolara.

    Za neke od tih stadiona je malo verovatno da mogu da povrate novac uložen u njihovu izgradnju, kao što su stadioni u Manausu i glavnom gradu Braziliji, u kojima nema nijednog tima iz prve lige.

    Naša zemlja se može smatrati pobednikom u organizaciji prvenstva sveta. Sigurna sam da je ovo bio jedan od najboljih šampionata planete do sada. Imali smo Mundijal nad Mundijalima, rekla je predsednica Brazila Dilma Rousseff.

    U zemlji je za četiri godine njene vladavine otvoreno 4,8 miliona novih radnih mesta, od kojih je 15 odsto bilo u vezi sa pripremama za Mundijal.

    Ipak, primećeno je usporavanje poslovne aktivnosti. Tako je proizvodnja automobila smanjena za 33 odsto na godišnjem nivou, a mnoga preduzeća su "mirovala" tokom dana kada je igrala reprezentacija Brazila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE