Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nevena odbacuje navode o falsifikatu

    Leskovačka Nevena odbacila optužbe da falsifikuje Kosili, tvrdnjama da nema istovetnosti znaka sa bilo kojim drugim registrovanim žigom, uključujući i proizvod švajcarske kompanije.

    Sve informacije koje su se pojavile o novoj kolekciji Nevena baby, pod nazivom Kosalija, neistinite su, jer je Nevena već godinu dana zakoniti nosilac prava na taj žig koji je registrovala u Zavodu za intelektualnu svojinu Srbije.

    Ovo tvrdi menadžment Nevene, a direktor i njegovi saradnici ističu i da, prema oceni nadležnih, ne postoji istovetnost ili sličnost znaka Kosalija sa bilo kojim drugim registrovanim žigom, uključujući i Kosili.

    Protivno dobrim poslovnim običajima, švajcarska kompanija Hemoflor, koja nas optužuje za falsifikat, nije se obratila nama, već je naše poslovne partnere upozorila na potencijalnu odgovornost i gubitke, a mi još ne znamo da li su oni legitimni nosilac žiga Kosili, rekao je Miljan Miljković, direktor ove firme u restrukturiranju, dodajući da ovakav način postupanja prate i "pritisci na svim nivoima".

    U Hemijskoj industriji Nevena tvrde i da je ova firma nosilac prava i na dizajn ambalaže za novu kolekciju, što su dokazali i dokumentacijom. U pitanju su domaće i međunarodne registracije pod Svetskom organizacijom za zaštitu intelektualne svojine iz Švajcarske, istakao je direktor.

    Iz svega se vidi da je dizajn plastične boce u koju se stavljaju proizvodi nove Nevena baby kolekcije i receptura za te proizvode isključivo rezultat rada našeg razvojnog tima, zbog čega Nevena jeste i mora biti jedini nosilac intelektualne svojine.

    Miljković je novinarima pokazao bocu sa kojom je Kosili došao u Nevenu, kao i ambalažu koju je ova leskovačka firma, prilagođavajući se tržištu, tokom godina stvorila.

    Direktor je naglasio da do sada niko nije pokrenuo bilo kakav spor kojim bi se, na zakonit način, dokazalo da njegovi navodi nisu tačni i ocenio da to niko i ne čini, jer zna da nema šansu za uspeh.

    Stali smo na zdrave noge i povećavamo obim proizvodnje. Pokrenućemo svi neophodne postupke kako bi Nevena zaštitila poslovne interese koji su ugroženi klevetama, kazao je Miljković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE