Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krstić: Moja ostavka će doprineti buđenju svesti u društvu

    Podneo sam ostavku jer nisam prepoznao spremnost da se u koštac sa problemima "uhvatimo onako kako smatram da je jedino moguće", navodi se u ostavci bivšeg ministra finansija Lazara Krstića, koja je stigla u Skupštinu Srbije.

    "Na ovakvu sam odluku primoran pošto u potezima koje povlačimo odnosno ne povlačimo ne prepoznajem spremnost da se sa najkrupnijim strukturalnim problemima u javnim finansijama uhvatimo u koštac onako kako ja smatram da je neophodno i jedino moguće, energično, jednovremeno i bez odlaganja", naveo je Krstić u ostavci.

    On je dodao da ne isključuje mogućnost da postoje i drugi putevi koji vode istim ishodom stabilizacije javnih finansija, ali da on lično, kao i njegovi najbliži saradnici, smatraju da su svi alternativni pravci konsolidacije, ako i postoje, značajano lošiji izbor od sprovođenja jednovremenih i mometalnih poteza, ma koliko socijalno i politički oni teški bili.

    "Više ne verujem da smo moji saradnici i ja najbolji ljudi za te pozicije bez obzira na rezultate koje smo postigli u poslednjih deset meseci", naglasio je Krstić u pisanoj ostavci predsednici skupštine.

    Krstić je dodao i da se nada da će njegova ostavka doprineti buđenju svesti u društvu, a naročito kod političkih činilaca da problem javnih finansija prevazilazi okvire dnevne politike.

    Lako rešenje tog problema ne postoji, uveren je on, a posledice nerešavanja mogu za državu biti toliko pogubne da je svako manipulisanje ekonomskim činjenicama u svrhu političke promocije u ovom trenutku dolivanje ulja na vatru.

    "Moji saradnici i ja ćemo biti na raspolaganju vladi za savete i konsultacije na sve teme", rekao je, pored ostalog, Krstić u pisanoj ostavci.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE