Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarstvo nema saznanja o prodaji Železare za dolar

    U ministarstva privrede kažu da nemaju saznanja o bilo kakvom razgovoru sa ruskom United Group oko prodaje Železare, piše Privredni pregled.

    Kako navodi taj list, u kabinetu državnog sekretara ministarstva su rekli da ne znaju za razgovore i dogovor o prodaji za jedan dolar ruskoj grupaciji o čemu je pisao Blic, dok izvršni direktor Železare Smederevo Bojan Bojković nije želeo da odgovara na pitanje da li je informacija o prodaji Rusima tačna.

    Gostujući u Kažiprstu B92, ministar privrede Dušan Vujović rekao je da će za Železaru biti raspisan tender u naredna dva meseca, kao i da ima "sedam-osam ozbiljnih investitora zainteresovanih za nju". O imenima nije želeo da govori.

    Dok traju po ko zna koji put u medijima traju spekulacije oko potencijalnih kupaca, govori se i o paljenju i zaduvavanju visoke peći.

    "Privredni pregled" navodi da će peć iz "tihog hoda" izaći 7. jula, pozivajući se na izjavu predsednika sindikata "Nezavisnost" u toj fabrici Milete Gujaničića.

    "Mesečna proizvodnja kretaće se oko 55.000 tona i na njoj će biti angažovano 5.100 radnika koji se ovih dana vraćaju sa odmora. Zahvaljujući blagovremeno obezbeđenim sirovinama obezbeđen je kontinuitet proizvodnje, a imamo i zainteresovane kupce za naše proizvode, tako da za budući plasman uopšte ne brinemo", rekao nam je Gujaničić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE