Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekološke mere podižu i globalni standard

    Bruto domaći proizvod globalne ekonomije bi mogao porasti za čak 2,6 biliona dolara godišnje ili 2,2 odsto do 2030. godine, ukoliko bi zemlje širom sveta preduzele mere za poboljšanje energetske efikasnosti, upravljanja otpadom i javnim prevozom.

    U okviru izveštaja Svetske banke, koji je izradila filantropska grupa ClimateWorks Foundation, analizirani su benefiti ambicioznih mera za smanjenje emisije štetnih gasova u industriji, saobraćaju i sektoru građevinarstva u Brazilu, Kini, Indiji, Meksiku, SAD i EU.

    Prelaskom na javni prevoz sa niskom emisijom C02 i povećanom energetskom efikasnošću fabrika, zgrada i kućnih uređaja, rast globalne privrede bi mogao biti uvećan za dodatnih 1,8 biliona dolara ili 1,5 odsto do 2030. godine, navodi se u izveštaju.

    U slučaju povećanja finansija i većih tehnoloških investicija, BDP svetske privrede bi mogao porasti za dodatnih 2,6 biliona dolara ili 2,2 odsto do 2030. godine, saopštila je Svetska banka.

    Mere borbe protiv klimatskih promena bi, takođe, mogle spasiti 94.000 života godišnje do 2030. godine, koji bivaju izgubljeni zbog bolesti povezanih sa zagađenjem.

    Takve politike bi mogle poboljšati prinose useva i sprečiti emisiju oko 8,5 milijardi metričkih tona gasova sa efektom staklene bašte.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE