Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi smer u školi za posao u Siemensu

    U Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u Subotici biće uveden novi smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač a zbog potreba tržišta rada, kao i kadrovskih potreba subotičke fabrike vetrogeneratora, koja posluje u okviru kompanije Siemens.

    Novi obrazovni smer biće predstavljen sutra, 25. juna, u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", a učenicima novog smera, kako je saopšteno danas iz Siemensa, kompanija će obezbediti stručnu praksu u fabrici vetrogeneratora.

    Uvođenje novog obrazovnog profila sprovodi se u okviru projekta koji je inicirala nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), a uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, koje je dalo odobrenje za otvaranje ovog smera.

    Na osnovu petogodišnjeg plana razvoja Siemensove fabrike vetrogeneratora u, menadžment kompanije zaključio je da su kompaniji neophodni radnici koji su obučeni za profil bravar-zavarivač, koje je deficitarno na domaćem tržištu rada.

    Kompanija Siemens i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) su predložili subotičkoj Tehničkoj školi uspostavljanje saradnje u obrazovanju ovog profila, koja će učenicima, pored stručne prakse i upoznavanja sa procesom rada već tokom školovanja, omogućiti da se lakše zaposle.

    Siemens će tokom prakse obezbediti učenicima i određenu nadoknadu za njihov rad, dok je dugoročni cilj ove saradnje da kadrovi koji steknu zvanje bravar-zavarivač i prođu praktičnu nastavu, u kompaniji ostvare i stalno zaposlenje, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE