Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Leksikon poslovne srpske žene: Snežana Atanasov


    Kod saradnika je nervira površnost i nezainteresovanost, ali ne traži ono što ne očekuje od sebe. Srećan završetak dana za Snežanu Atanasov, šefa kabineta predsednika NO Rudnap Group i predsednika Fondacije Rudnap Group, je ispunjen spisak obaveza za taj dan, ali i pogled na zalazak sunca sa balkona stana.

    Savet koji pamtite?
    Od mog oca: Dobra organizacija je pola obavljenog posla. I od moje majke: sve što ne kažeš uvek možeš da kažeš, a što kažeš ne možeš da vratiš. Rasla sam uz dvoje mudrih i plemenitih ljudi, a njihovi saveti postali su moji životni stavovi.

    Kada ste poslednji put ušli u patike i trenerku?
    Oni su svakodnevni deo mog života. Stresa i nervoze se oslobađam jutarnjim vežbanjem, a ukoliko je dan bio izuzetno težak, unutrašnji balans vraćam večernjim brzim hodom.

    Šta prvo primetite kod sagovornika?
    Stav – govor tela i izraz očiju. Jedna sam od onih osoba koja karaktere čita sa lica,  kroz način rukovanja i izraz u očima. Jako mi je bitan i lični stil, jer se vodim istinom da unutrašnju lepotu iskazujemo kroz detalje koji su vidljivi spolja.

    Šta vas nervira kod poslovnih saradnika?
    Iznad svega površnost i nezainteresovanost. Od drugih ne tražim više od onoga što tražim i od sebe, a to je da se posao radi, a, ne da se odrađuje. A ako radite onda ste mu i posvećeni od početka do kraja.

    Čime bi se vaš poslovni tim mogao pohvaliti?
    Najkraće rečeno: Poslovnom formom koja ima svoje pokriće u suštini. Znači celovitošću.

    Da li obavezno prvo kupujete poslovnu garderobu?
    Da. Jer je ona moj lični i privatni identitet. Ujedno vodim računa da imam i sve sto je potrebno za sport i trenutke privatnog komfora.

    Imate li skriveno utočište od obaveza?
    Da, Imam, ali Vam ga ne mogu reći, jer onda više ne bi bilo skriveno.  Mogu samo da kažem da odiše mirom i prirodnom ravnotežom.

    Koga biste sa sobom poveli u šetnju?
    Prijatelja koji ume da ćuti i da time sve kaže.

    Šta je savršen završetak dana?
    Ispunjena lista svih obaveza, osećaj uspeha i opuštanja na kraju dana. I pogled iz relax fotelje sa mog balkona, uz poslednju nit svetlosti dana na noćnom  nebu  Beograda. Romantično, ali iskonski i kosmički izbalansirano.

    Šta je za vas poslovni uspeh?
    Kada radiš ono što voliš i sa radošću ideš svakog dana na posao, a pri tome te tvoje okruženje dovoljno prepoznalo da si sebi omogućio egzistencijalnu samostalnost.

    Kako je obučena poslovna žena sa stilom?
    Damski, ženstveno, ali nikako provokativno.

    Kako danas od dinara napraviti tri?
    Ideja je bitna. Kreativnost i u teškim vremenima ima prepoznatljivost  i tržišnu vrednost, jer tržište nikada nije toliko zasićeno da nema mesta za inovacije. I sigurna sam da  inovativna ideja koja ’u masi donosi profit’ može brzo da od dinara napravi tri.

    Šta je najviše doprinelo vašem uspehu?
    Posvećenost svojim dečjim snovima. Zvuči čudno, ali je tako. Sa 12 godina sam govorila sta bih volela da radim i gde bih volela da živim. I da se razumemo, ne mislim da sam uspela u onoj meri u kojoj to od sebe očekujem, ali je lepo što me sredina doživljava uspešnom.

    Poklon koji nikada nećete zaboraviti?
    Nedavni razgovor sa mojim sinom kada mi je saopštio da je primljen na MBA u London. To je najdragoceniji poklon koji sam, do sada dobila, jer sam ga najviše priželjkivala, iz dubine srca.

    Da li je vaš posao našao vas ili ste vi njega?
    Mislim da su nam se putevi ukrstili, a onda smo se prepoznali i nastavili zajedno. Za sada nam je dobro.

    Kako vidite sebe za pet godina?
    Za pet godina verujem da ću uzimajući u obzir svoje lične  kriterijume koji su dosta visoki i zahtevni, sama sebi moći da kažem i potvrdim: uspela si! Da, ti si uspešna osoba!

    Šta biste rekli za 2013. godinu?
    Teška godina. Izazovna za izdržljive, poražavajuća za pesimiste, a poučna za optimiste. Sve u svemu, pobedili smo je. Jer ona je ostala za nama, a mi smo ispred nje.

    Tri stvari koje ćete poželeti za 2014. godinu?
    Zdravlje: mentalno i fizičko. Zajedništvo porodično i nacionalno, i to svih slojeva društva u složnom pokušaju da izađemo iz dugogodišnjeg sunovrata i krenemo napred, jer je to jedino što nismo probali do sada.  
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE