Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Avioprevoz Turska – Srbija po redu letenja

    Avioprevoznici iz Srbije i Turske nesmetano će obavljati letove između dve zemlje do kraja letnje sezone, po ustanovljenom redu letenja, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

    O tome su se dogovorili čelni ljudi Direktorata i vazduhoplovnih vlasti Turske na sastanku u Istanbulu, gde je postignuto obostrano prihvatljivo rešenje za redovne letove Air Serbia za Tursku i Turkish Airlinesa i Pegasus Airlinesa za Srbiju, čime je okončana neizvesnost oko obavljanja redovnog avioprevoza između dve zemlje.

    Čarter aviosaobraćaj između Srbije i Turske obavlja se po već utvrđenom planu, bez problema.

    Zahvaljujući uspešnom dogovoru vazduhoplovnih vlasti, Air Serbia se posle sedam meseci, konačno vraća na glavni aerodrom u Istambulu Ataturk, navodi se u saopštenju i dodaje da će se saobraćaj obavljati sa sedam letova nedeljno u zahtevanim vremenima sletanja i poletanja.

    Takođe, turske aviokompanije Turkish i Pegasus Airlines, koje su imale privremene dovole do kraja juna za letove sa aerodroma Nikola Tesla, od 15. jula nastaviće redovan aviosaobraćaj do kraja letnje sezone, s tim da će Turkish Airlines imati redukovan broj nedeljnih letova.

    Sporazum je postignut posle više neuspelih pokušaja avioprevoznika iz Srbije i Turske da se dogovore o uslovima letenja u toku letnje sezone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE