Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tivat pravi novi Stari grad

    Projekat Starog grada u Tivtu, vredan 450 miliona evra, biće prvi kompleks te vrste u ovom delu Evrope izgrađen u klasičnom arhitektonskom stilu, koji je vekovima karakterisao priobalno područje.

    Završetkom projekta "Tivat Stari grad" biće otvoreno oko 1.000 novih radnih mesta, najavljeno je na sastanku predsednika opštine Tivat Ivana Novosela i izvršnog direktora kompanije Boka Group Johna Kennedya, na kojem je prezentovan master plan projekta.

    Master plan predviđa izgradnju prvog profesionalnog golf terena sa 18 rupa na Jadranu, a nakon Budve i Kotora, i Tivat će postati poznat po starom gradu.

    Projekat će objediniti tradiciju i potrebe vlasnika modernih stambenih objekata. Gradićemo na praznom prostoru, što omogućava uvođenje novih tehnologija, rekao je Kennedy.

    Stari grad u Tivtu imaće u ponudi i jeftinije stambene jedinice, namenjene domaćem tržištu, u cilju stvaranja ravnoteže između onih kojima će to biti primarno prebivalište i onih koji na to gledaju kao na sezonsku rezidenciju.

    Luksuzni butici i restorani biće upotpunjenih običnim radnjama, pekarama, mesarama, a kombinacija sadržaja omogućiće da kompleks postane atraktivna destinacija tokom cele godine, smatraju u toj kompaniji.

    Uskoro se očekuje početak raščišćavanja lokacije i početak radova u okviru prve faze. Procenjuje se da će pored ulaganja od 450 miliona evra i otvaranja radnih mesta, od PDV biti inkasirano oko 80 miliona evra, dok će tivatska ekonomija godišnje prihodovati oko 10 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE