Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH ispunila uslove za dve tranše MMF

    Bosna i Hercegovina je ispunila sve uslove da povuče sedmu i osmu tranšu od Međunarodnog monetarnog fonda u ukupnom iznosu od 186 konvertibilnih maraka.

    BiH je ispunila sve uslove da povuče tranše od MMF jer su, kako kaže ministar finansija Ante Krajina, usvojene izmene i dopune zakona kojima se povećavaju akcize na rezani duvan, kao i Zakon o sprečavanju pranja novca.

    U ranijim razgovorima sa predstavnicima MMF nama je rečeno da će ta institucija, kada usvojimo ove dopune zakon, završiti svoj šesti i sedmi pregled, a da ćemo moći povući sedmu i osmu tranšu stend-baj aranžmana sa MMF, kazao je Krajina za portal Klix.ba.

    Odbor izvršnih direktora MMF trebalo bi uskoro da zaseda i donese odluku o odmrzavanju tranši za BiH, a Krajina očekuje da će ta sednica biti održana već ovog meseca, "odnosno da BiH već do kraja juna povuče novac iz sedme i osme tranše MMF.

    Sedma i osma tranša iznose oko 186 miliona KM, a uz njih bi u junu FBiH, kako je pre nekoliko dana saopšteno nakon sednice Fiskalnog saveta BiH, mogla bi dobiti i 200 miliona KM brze pomoći MMF za saniranje šteta od poplave.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE