Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nauka za bolji život

    Bayer kao inovativna kompanija postavlja svetske trendove u raznim istraživačkim oblastima. Proizvodi i usluge ove kompanije dizajnirani su da koriste ljudima i poboljšaju kvalitet njihovog života.

    Bayer je globalna kompanija sa osnovnom delatnošću u oblasti zaštite zdravlja, poljoprivrede i materijala visoke tehnologije.Osnovana je davne 1863. godine u nemačkom mestu Barmen, danas predgrađu Vupertala, kao kompanija za proizvodnju sintetičkih boja. Kompanija je prošle godine proslavila 150 godina postojanja. Od osnivanja do danas, sa punih vek i po rada, neprekidnog istraživanja, iskustva i velikih ulaganja u razvoj novih tehnologija, Bayer je stvorio vrednosti koje predstavljaju sinonim za vrhunski kvalitet. Bayer kao inovativna kompanija postavlja svetske trendove u raznim istraživačkim oblastima. Proizvodi i usluge ove kompanije dizajnirani su da koriste ljudima i poboljšaju kvalitet njihovog života. Istovremeno Bayer ima za cilj da stvori vrednost kroz inovacije, rast i veću zaradu.

    U Srbiji Bayer posluje u okviru tri podgrupe: Bayer HealthCare (zaštita zdravlja), Bayer MaterialScience (materijali visoke tehnologije) i Bayer CropScience (zaštita bilja). U Srbiji je u sva tri sektora zaposleno oko 70 ljudi. Direktor kompanije je Miodrag Stanković koji je ujedno i direktor divizije CropScience.

    Bayer HealthCare u Srbiji posluje u okviru tri odseka: Bayer Pharmaceuticals, Consumer Care i Animal Health. Odsek Bayer Pharmaceuticals proizvodi lekove koji se izdaju na recept. Glavni fokus Consumer Care-a je na proizvodima koji se izdaju bez lekarskog recepta, na dodacima ishrani i dermatološkim proizvodima. Odsek Animal Health fokusira se na proizvode koji su namenjeni za lečenje i zaštitu zdravlja životinja. Bayer Srbija je članica INOVIA udruženja (udruženje proizvođača inovativnih lekova). Najpoznatiji farmaceutski proizvod kompanije Bayer je Aspirin, koji je na tržištu već 115 godina.

    Bayer CropScience jedna je od vodećih svetskih kompanija u oblasti tretmana semena, zaštite bilja i preparata za komunalnu higijenu. U Srbiji, Bayer CropScience uspešno posluje punih 18 godina. Stručna služba svakodnevno je u kontaktu sa proizvođačima širom Srbije i u zavisnosti od specifičnosti terena, proizvodnih uslova i situacija, u mogućnosti je da poljoprivrednim proizvođačima predloži ’rešenje za svaku njivu’. Bayer CropScience Srbija je članica udruženja SECPA ( udruženje inostranih proizvođača sredstava za zaštitu bilja).

    Bayer MaterialScience se nalazi među vodećim svetskim proizvođačima polimera i plastike visokih perfomansi. U pitanju je proizvodnja i razvoj repromaterijala visokog kvaliteta koji svoju primenu nalaze u brojnim granama industrije (automobilska industrija, građevinarstvo, elektroindustrija). Proizvodi Bayer MaterialScience-a su komponente predmeta koje svakodnevno upotrebljavamo: nameštaj, aparati u domaćinstvu, enterijer i eksterijer automobila,cd-ovi… Bayerovi proizvodi su i komponente visokokvalitetnih boja i lakova. Proizvođači u Srbiji primenjuju moderne Bayerove tehnologije a stručni tim BMS Srbija im u tome pomaže.

     

    Pomoć za područja pogođena poplavama

    Povodom razorne poplave koja je pogodila Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i delove Hrvatske, kompanija Bayer uputila je  hitnu donaciju u iznosu od 25.000 evra lokalnim organizacijama Crvenog krsta  kao i posebnom računu za žrtve poplava Vlade republike Srbije. Osim toga Bayer je stavio na raspolaganje hitno potrebne lekove u vrednosti od oko 35.000 evra.
    Pored hitnih mera  pomoći, svi zaposleni Bayera u regionu pozvani  su da učestvuju i  prilože kako novčanu donaciju tako i pomoć u najpotrebnijim stvarima. Zaposleni su sa velikim zalaganjem inicirali davanje dobrovoljnih priloga. Kompanija će novčane donacije od strane zaposlenih u Austriji duplirati u vrednosti do 10.000 evra. S obzirom da su akcije prikupljanja od strane zaposlenih u toku, konačna suma prikupljenih donacija nije još uvek poznata.

    Zaposleni Bayer doo Srbija takođe su organizovali prikupljanje najpotrebnijih stvari i novčanih donacija.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE