Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar nudio ostavku zbog Vučićevog `Tišina tamo!`?

    Ministar kojem je premijer Aleksandar Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije rekao "Tišina tamo!" je ministar privrede Dušan Vujović, piše Danas.

    "Tišina tamo! Rekao sam – nijednu reč više da nisam čuo! Ne interesuje me da li je ministar ili bilo ko. Izađite napolje, ministre, ako kasnite na ovakve stvari. Ko može da pomogne – neka pomogne, ko ne može da pomogne, neka ćuti", povikao je Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije Vlade Srbije 16. maja, održanoj povodom razornih poplava.

    Kamere u TV prenosu ove sednice uživo nisu snimile na kojeg je ministra premijer bio besan, a za javnost je sve ostalo tajna i skoro mesec dana nakon toga.

    Međutim, kako Danas saznaje iz više izvora u Vladi Srbije, premijer Aleksandar Vučić je reči ukora povišenim tonom uputio ministru privrede Dušanu Vujoviću.

    Pojedini izvori u Vladi su, kako piše Danas, preneli da je Vujović bio izuzetno uznemiren zbog Vučićevog odnosa prema njemu na sednici otvorenoj za javnost, da je čak davao i usmenu ostavku. U kabinetu premijera, s druge strane, za Danas demantuju da je ministar privrede davao ostavku, tim povodom ili bilo kojim drugim.

    Naime, osim zbog neobično žestokog ukora koji je doživeo na zasedanju u Nemanjinoj 11, ministar Dušan Vujović je, prema spekulacijama, nezadovoljan i zbog drugih stvari koje se dešavanju u vezi s njegovom funkcijom i resorom, odnosno zbog toga što je navodno isključen iz donošenja pojedinih važnih odluka.

    Pre mesec dana, podsetimo, predstavnici Vlade sa Vučićem na čelu razgovarali su sa bankarima, stranim investitorima, građevinarima i velikim poreskim obveznicima o merama koje je Vlada predložila, a koje su uglavnom iz nadležnosti Ministarstva privrede.

    Ministar Vujović nije bio u zemlji kada su mere objavljene, jer je po formiranju Vlade otputovao u Ameriku, a vratio se na dan sastanka, kada je direktno sa aerodroma došao u Palatu Srbija. Pretpostavlja se da je o najavljenim potezima bilo reči tokom pregovora o angažovanju Vujovića u Vladi, ali, prema ranijim saznanjima Danasa, Ministarstvo privrede kao institucija nije bilo uključeno u izradu mera.

    Takođe, Danas podseća da je pre nekoliko dana pisao i o tome da Ministarstvo privrede poslednjih dana napuštaju ljudi kojima je poverenje ukazao bivši ministar Saša Radulović, a kojima je novi ministar produžio ugovor, te da dolaze kadrovi Mlađana Dinkića, koji je "izbačen" iz Vlade 2013. godine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE