Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI i Ombudsman mogu da zapošljavaju

    Državno revizorskoj instituciji, Zaštiniku građana i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, zbog povećanog obima posla, data je saglasnost da prime nova lica u radni odnos.

    Skupštinski Odbor za Administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dao je saglasnost da DRI, Zaštinik građana i Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, zbog povećanog obima posla, prime nova lica u radni odnos ili produže ugovore sa onima koji već rade u tim ustanovama.

    Državno revizorskoj instituciji data je saglasnost za prijem 75 novih lica radi popunjavanja slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta u toj instituciji.

    Državni revizor Radoslav Sretenović rekao je da DRI treba ojačati u suštinskom i kadrovskom smislu, jer je cilj te institucije da poveća obuhvat revizije.

    DRI je 31. decembra prošle godine imala 201 zaposlenog, a prema planu bi 2016. godine trebalo da ima ukupno 421 zaposlenog.

    Kada je reč o instituciji Zaštitnika građana, odobreno je da pet izvršilaca bude zaposleno na neodređeno vreme, dok je nastavak radnog odnosa na određeno vreme produžen za 20 lica.

    Tokom sednice, članovi Odbora i zaštitnik građana su debatovali i o primanjima zaštitnika građana, što je bila tema u medijima prethodnih dana.

    Ombudsman Saša Janković rekao je da, prema zakonu, Zaštitnik građana ima platu jednaku plati predsednika Ustavnog suda, a da njegovi zamenici imaju platu kao sudije Ustavnog suda.

    Predsednik Odbora Zoran Babić rekao je da zakonitost plata ombudsmana i njegovim saradnika, kao i ostalih zaposlenih u nezavisnim regulatornim telima, nikada nije dovedena u pitanje.

    Babić je, međutim istakao da ne treba da postoji disbalans u platama, zbog čega će on lično i poslanici SNS, predložiti kako da bude nivelisan taj disbalans u platama.

    Odbor je dao saglasnost i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki da zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa četiri nova lica, a da tri budu angažovana preko ugovora o privremenihm i povremenim poslovima.

    Direktor Komisije Saša Varinac rekao je da se ta institucija susreće sa permanentnim povećanjem zahteva za pokretanje postupaka javnih nabavki koji su prethodne godine povećani za više od 38 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE