Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hapšenja zbog zloupotreba prilikom prodaje naoružanja

    Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u zajedničkoj akciji sa Vojnobezbednosnom agencijom Ministarstva odbrane, a u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su šest osoba sa teritorije Beograda, Novog Sada i Gornjeg Milanovca.

    Kako je saopšteno iz MUP-a, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, uhapšeni su: D. M. (1967), vojno lice, referent za prodaju naoružanja i vojne opreme u Drugom odeljenju, Direkcije za nabavku i prodaju, Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane, koji je obavljao dužnosti predsednika komisije za prodaju viškova naoružanja i vojne opreme i D. R. (1957), vojno lice u penziji, koji je zaposlen, odnosno radno angažovan u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd.

    Uhapšeni su i P. C. (1980), odgovorno lice u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd; Đ. V. (1948), odgovorno lice u privrednom društvu "Tehnoremont" d.o.o. Temerin; S. B. (1988), odgovorno lice u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac i R. B. (1963), zaposlen u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac.

    Osumnjičeni D. M., u dogovoru sa ostalim uhapšenim licima, u periodu od 2011. do 2013. godine, kao predsednik komisije za prodaju viškova naoružanja i opreme Vojske Srbije, favorizovao je učesnike tendera privredna društva "CPR Impeh" Beograd, "Tehnoremont" Temerin i "Auto-import" Gornji Milanovac, navedeno je u saopštenju.

    Sumnja se da je njihovim predstavnicima zakazivao poslednje termine na neposrednim pogodbama koje su održavane u okviru tendera i tajno ih obaveštavao o ponudama ostalih učesnika, omogućivši da dobiju poslove po privilegovanim uslovima i na osnovu toga ostvare korist u ukupnom iznosu od 12.376.205,44 dinara.

    Osumnjičenima će biti određena mera zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE