Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali primer pozitivnog poslovanja JP

    Dok druga javna preduzeća dižu kredite zbog minusa, Suboticagas uspešno posluje u plusu, ne uvećavaju broj zaposlenih, nikome ne duguju, a u budžet vraćaju 20 miliona dinara.

    Za razliku od JKP Parking, kome je Gradsko veće Subotice nedavno dalo saglasnost da se zaduži putem revolving kredita od pet miliona dinara i dozvoljenog minusa od tri miliona dinara, JKP Čistoće koja mora da vrati milionske dugove zbog neispunjenih obaveza, Suboticagas je jedna od retkih svetlih tačaka među subotičkim javnim preduzećima.

    Ne samo da posluje u plusu i ne povećava broj zaposlenih, već će biti i prvo preduzeće koje će ostvarenu dobit od oko 20 miliona dinara uplatiti na račun grada.

    Ranije su naša javna preduzeća štimovala svoje završne račune i uplaćivala minimalne iznose na račun grada, a ovo je možda prvi slučaj da će se u budžet sliti veći novčani iznos, ističe gradonačelnik Jene Maglai.

    Ovo je primer kako preduzeće treba da posluje, nije nikome dužno ni dinar, a u poslednjih desetak godina nije povećavalo broj zaposlenih, uvek je tu oko 50 radnika.

    JKP Suboticagas ima skoro devet hiljada potrošača, od čega je 570 pravnih lica. Godišnja potrošnja gasa je oko 25,5 miliona kubnih metara, a prihod preduzeća 1,2 milijarde dinara.

    Ambicije preduzeća je da dostigne 15.000 korisnika, ali je s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, ona zasad teško ostvariva.

    Želimo da pokažemo da slika o javnim preduzećima nije tako loša, da postoje i ona koja dobro posluju i imaju lepu budućnost, naglašava  v. d. direktora Suboticagasa Dragan Božinović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE