Nagrada za kršenje zakona?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nagrada za kršenje zakona?

  Sindikat industrije Srbije smatra da predloženo oslobađanje poslodavaca od uplate dela poreza i doprinosa na novozaposlene radnike u periodu od dve godine znači nagrađivanje onih koji do sada nisu poštovali zakon i zapošljavali su na "crno".

  Predložene izmene i dopune Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o porezu na dohodak građana, ne samo da su lišeni svake ekonomske logike, već predstavljaju nastavak jedne pogubne politike.

  U saopštenju Sindikata industrije Srbije tvrdi se da vlada predloženim rešenjem "nastavlja staru praksu da nagrađuje one koji do sada nisu poštovali zakon i koji su zapošljavali na crno i time šalje jasnu poruku, da se isplati nepoštovanje i izbegavanje poštovanja zakona".

  Oni smatraju da su obrazloženje predlagača zakona da će se tako smanjiti "siva" ekonomija nemaju utemeljenje u poreskoj praksi nigde u svetu gde, ističu, važi samo jedno pravilo da porez mora da se plati i tu nema pogađanja i femkanja.

  Još gori je, ocenili su u Sindikatu, slučaj sa predlogom izmena Zakona o obaveznom socijalnom osiguranju kojim se predlaže da se doprinosi za zdravstveno osiguranje smanje za dva odsto, a doprinosi za penzijsko osiguranje podignu za dva odsto.

  U tom sindikatu dodaju da se "zaboravlja da se i jedan i drugi fond (Fond PIO i Fond zdravstva) sa gotovo 50 odsto nedostajućih sredstava dotira iz budžeta Republike Srbije".

  Iz Fonda PIO se finansira 1,7 miliona penzionera, a iz fonda zdravstvenog osiguranja 8,5 miliona stanovnika Srbije, računajući tu i te iste penzionere koji su i najveći korisnici zdravstvenih usluga, navedeno je u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE