Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Provera korišćenja državne imovine

    Revizija svrsishodnosti korišćenja državne imovine, koja će biti urađena, pokazaće da li je bilo nenamenskog izdavanja zakupa prostora i imovine Srbije, kaže predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

    Sretenović je na skupštinskom odboru za finansije, rekao da će ta revizija pokazati da li je bilo nenamenskog korišćenja, tačnije da li su na neki način uskraćeni prihodi po osnovu izdavanja zakupa prostora i imovine Srbije.

    On je naveo da će navedena revizija biti sprovodena jer je DRI tokom finansijske i revizije pravilnosti budžetskih korisnika uočila velike nepravilnosti u pogledu evidentiranja imovine.

    Poznato je da Republika Srbija nama centralni registar imovine, tako da kroz ovu reviziju želimo da sagledamo kako se koristi ta imovina, da li je popisana, da li je potcenjena, ko je i kako koristi, rekao je Sretenović.

    DRI će, prema njegovim rečima, kroz drugu po redu reviziju o svrsishodnosti koju radi, dati preporuke za poboljšanja kod korišćenja imovine i preduzeti odgovarajuće aktivnosti u uspostavljanu centralnog registra imovine.

    Sretenović je skrenuo pažnju i da u završnom računu budžeta Srbije u bilansu stanja nije iskazana imovina Ministarstva odbrane, preko jednog biliona i petsto milijardi dinara, iako se zna kojom imovinom Vojska raspolaže.

    Upravo želimo da taj deo sagledamo i ukažemo Ministarstvu finansija, odnosno Upravi za trezor, kojom imovinom raspolaže vojska kao bi se ta imovina knjižila u bilansu, rekao je on i dodao da će DRI tražiti podatke od Direkcije za imovinu.

    Sretenović je izjavio da bi u junu ova institucija trebalo da obelodani izveštaj o reviziji svrsishodnosti upravljanja službenim automobilima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE