Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad očekuje Alitaliju u svom jatu

    Direktor Etihad Airwaysa James Hogan kaže da se ta aviokompanija nada da će zaključiti predloženi sporazum o preuzimanju velikog udela u italijanskoj kompaniji Alitalia.

    Dve aviokompanije su zajedničkom saopštenju navele da je Etihad potvrdio da će poslati pismo o uslovima investicije koja bi mogla da iznosi oko 600 miliona evra.

    Pregovori Etihada i Alitalia, koja je uspela da preživi u decembru zahvaljući gotovinskoj injekciji od 300 miliona evra od deoničara i 200 miliona evra kredita od banaka, mesecima su trajali.

    Italijanski ministar saobraćaja Maurizio Lupi rekao je za RaiNews da bi investicija Etihada u Alitaliju od oko 600 miliona evra mogla da revitalizuje rimski aerodrom Fjumičino i milanski Malpensa.

    Italijanski mediji navode da će u okvri sporazuma banke pregovarati o 500 miliona duga, pri čemu bi jedan deo mogao biti otpisan a ostatak pretočen u akcije.

    Očekuje se da se sindikati usprotive otupuštanjima koja će verovatno biti predviđena sporazumom. Lupi je rekao da bi mogao da prođe mesec pre zaključenja konačnog sporazuma koji treba da odobri i EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE