Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Menadžerski ugovori: `Zlatni padobran` i u državnoj firmi

    U senci provere poslovanja Novosadskog sajma i poslovnih poteza direktora Dragana Lukača, kojim se bave istražni i pravosudni organi, novosadski Dnevnik danas objavljuje detalje menadžerskog ugovora koji Lukač ima sa ovim preduzećem i koji između ostalog podrazumeva i instituciju ‘zlatnog padobrana’.

    U menadžerskom ugovoru do kojeg je Dnevnik došao, zarada direktora Lukača, u neto iznosu je fantastičnih 2.600 evra u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS,  a ‘zlatni padobran’ će se ‘aktivirati’  ukoliko Nadzorni odbor iz bilo kog razloga smeni direktora. Njemu sleduje čak 12 zarada u bruto iznosu. Pri tome, Sajam bi ovu sumu morao da smenjenom direktoru isplati jednokratno i to u roku od najviše 30 dana od dana prestanka direktorske funkcije, i još na to plati porez.

    Posebna zanimljivost vezana za ovaj, bez sumnje izdašan, menadžerski ugovor, je svakako činjenica da je Lukač imenovan za direktora na četvorogodišnji period, tačnije od 15. aprila 2013. do 14. marta 2017. godine sa nepunim radnim vremenom, odnosno ima obavezu da nedeljno radi svega 38 časova. Ostatak radnog vremena provodi u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, gde mu i dalje nije izabran naslednik, pa je predsednik RPK uprkos tome što je pre više od godinu dana izabran za direktora Sajma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE