Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za 10 dana počinju radovi na Prokopu

    Sve spremno za još jedan nastavak radova na izgradnji železničke stanice Beograd centar, izvođač će biti domaći konzorcijum predvođen Energoprojektom, a novac su obezbedili Kuvajćani.

    Domaći konzorcijum, koji predvodi Energoprojekt spreman je za nastavak radova na izgradnji železničke stanice Beograd centar u Prokopu.

    Naši neimari, koji su pobedili na tenderu, očekuju da će posao krenuti za desetak dana. Do tada, sa investitorom, Železnicama Srbije, treba da potpišu ugovor i izdaju garancije za avans i za dobro obavljen posao, kaže za Novosti generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

    Dobra je vest što je Kuvajtski fond za razvoj, koji sa 26 miliona evra kreditira radove u Prokopu, dao „zeleno svetlo“ za realizaciju zajma i početak radova, ističe Milovanović.

    U konzorcijumu je šest domaćih kompanija. Čim potpišemo ugovor i Železnice uplate avans mogu da počnu radovi. Tako će, posle pauze od punih 14 godina, Prokop ponovo postati gradilište.

    Posao u Prokopu može da se završi u roku do 420 dana. Tenderom su obuhvaćeni kapaciteti za prijem, otpremu i upravljanje saobraćajem vozova u novoj železničkoj stanici. To znači kompletno sređivanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture.

    Nakon dobijanja saglasnosti kuvajtskog kreditora na izveštaj tenderske komisije, predstoji nam priprema i zaključivanje ugovora za izvođenje radova u Prokopu, potvrdio je za Novosti generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

    To praktično znači da će nakon zaključenja ugovora sa izvođačem radova kuvajtski kredit postati operativan. Radovi u Prokopu uskoro će početi, jer za to više nema nikakvih prepreka.

    Na ovaj način Železnice intenziviraju aktivnosti na završetku beogradskog železničkog čvora i stvaraju pretpostavke za uspešnu realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE