Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šteta na infrastrukturi preko 250 miliona evra

    Prve procene ukazuju da šteta na kritičnoj infrastrukturi premašuje 250 miliona evra, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović koja je razgovarala sa delegacijom Odbora nemačke privrede za istočnu Evropu.

    Zorana Mihajlović i nemačka delegacija razgovarali su o privrednoj saradnji i mogućnosti uključivanja nemačkih kompanija u infrastrukturne projekte u Srbiji.

    Vlada je saopštila da je na sastanku na kojem je bio i ambasador Nemačke u Srbiji Heinz Wilhelm, ocenjeno da je neophodno što pre obnoviti infrastrukturu i stambene objekte u poplavljenim područjima i unaprediti sistem odbrane od poplava.

    Mihajlović, koja i predsedava Komisijom za utvrđivanje štete, naglasila je da će brzo biti završena procena štete, uz rigoroznu kontrolu podataka koje dostave lokalne samouprave.

    Preliminarne procene ukazuju da šteta je na kritičnoj infrastrukturi, saobraćajnoj, energetskoj i telekomunikacionoj, premašuje 250 miliona evra.

    Delegacije Odbora nemačke privrede za istočnu Evropu koju je predvodio izvršni direktor Rainer Lindner, interesovala se i za planove Vlade za sanaciju energetske infrastrukture i za prioritetne projekte u tom sektoru.

    Delegcija je istakla da nemačke kompanije imaju najsavremeniju tehnologiju, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE