Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Srbiji i BiH se toči kvalitetno gorivo

    Srbija i Bosna i Hercegovina imaju zadovoljavajući kvalitet goriva, dok je Albanija ispod granice, saopšteno je na simpozijumu "Regionalna saradnja-put do bolje kvalitete goriva" koji se održava u Sarajevu.

    Cilj simpozijuma, koji organizuje kuće za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe Inspekt RGH, je međusobna saradnja laboratorija i razmena iskustava od čega se očekuje poboljšanje kontrole goriva u regionu.

    Kako je Danijela Veselinović, u ime Organizacionog odbora simpozijuma rekla za Fenu, jedan od ciljeva simpozijuma je i da se napravi udruženje i asocijacija laboratorija koja će regionalno da bude povezana i koja će imati sačinjen akt ili memorandum da bi laboratorije lakše funkcionirale u smislu razmene uzoraka za međulaboratorijska ispitivanja.

    Regionalne laboratorije u saradnji sa Regionalnim centrom za životnu sredinu za srednju i istočnu Evropu (REC) organizovali su do sada dva međulaboratorijska ispitivanja, čiji su rezultati pokazali da BiH i Srbija imaju zadovoljavajući kvalitet goriva, a da je u Albaniji nešto ispod granica.

    Nezadovoljavajući kvalitet goriva, dodaje Veselinović, govori da je neophodno uvodenje monitoringa na pumpama, što BiH već ima, ali ne i Srbija.

    Organizatori smatraju da aktivnosti na poboljšanju nafte i naftnih derivata u regiji vode kroz laboratorijsku detekciju i saradnju stručnjaka uz uvezivanje i razmenu iskustava i dostignuća u oblasti kontrole goriva.

    Dvodnevni simpozijum u Sarajevu nastavak je aktivnosti vezanih za regionalnu saradnju laboratorija kada je reč o nafti i naftnim derivatima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE