Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dirljiv govor Jima Carreya o ljubavi i strahu

    Jim Carrey je održao duhovit i dirljiv pozdravni govor diplomcima Maharishi univerziteta koji je obilovao životnim mudrostima, koje je Carreyu preneo njegov otac i do kojih je on sam došao kao neko ko živi život onako kako želi, dok radi ono što voli.

    O strahu i ljubavi, rizicima i izazovima iskreno priča Carrey:

    „Mnogi od nas biraju svoj put iz straha, sakrivajući pravi motiv, govore sebi da su ustvari praktični. Jer ono što zaista žele je van njihovog domašaja…i ne usuđuju se da traže od univerzuma to za sebe.

    Moj otac je mogao biti neverovatan komičar, ali nije verovao da je to moguće, i stoga je doneo konzervativnu odluku, našao je siguran posao kao računovođa, i kada sam ja imao 12 godina otpušten je sa tog sigurnog posla. Naša porodica je morala da uradi sve što je bilo u njenoj moći kako bi preživela. Naučio sam mnogo velikih lekcija od mog oca, a jedna od njih je i da se može desiti da ne uspeš u nečemu što nisi ni želeo, pa zašto onda ne bi pokušao da radiš nešto što voliš.

    Iz ličnog iskustva vam mogu reći da je uticaj koji imate na druge najveća vrednost koja postoji.

    Tražio sam svoj identitet, pitao sam se ko bih ja bio bez svoje slave, ko bih ja bio kada bih govorio stvari koje ljudi ne žele da čuju, ili ako bih prkosio očekivanjima koja drugi imaju od mene… vaša želja da budete prihvaćeni može vas učiniti nevidljivim u ovom svetu, nemojte dozvoliti da išta stane na put svetlosti koja isijava iz vas, rizikujte da budete viđeni u svoj svojoj lepoti.

    Kako ja vidim stvari, sve se svodi na to, da kažete univerzumu šta je to što želite, da radite na ostvarenju tog cilja, i da ne razmišljate kako će se sve odigrati.

    I kada kažem ’život se ne dešava tebi već se dešava zbog tebe’, zaista nisam siguran da li je to istina, ja samo pravim svestan izbor da životne izazove doživljavam kao nešto od čega ja imam koristi, kao nešto sa čim moram da se suočim na najproduktivniji način, a vi ćete smisliti sopstveni stil i to je deo zabave.
    Kao i mnogi od vas i ja sam se plašio da odem u svet i pokušam da radim nešto što je veće od mene samog, dok nije naišao neko pametniji od mene i naterao me da shvatim da ne postoji ništa veće od mene.

    Spremni ste i sposobni da radite prelepe stvari u ovom svetu, i kad prođete danas kroz ova vrata, imaćete samo dve mogućnosti, a to su ljubav ili strah. Izaberite ljubav i nikada ne dozvolite da vas strah okrene protiv vašeg razigranog srca.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE