Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obećanje ministarke poljoprivrede

    Sanacija štete od poplava nanetih poljoprivredi biti jedan od prioriteta Vlade Srbije, kaže ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković uz obećanje i da će učiniti sve da ta šteta bude nadoknađena u najvećoj meri.

    Na nivou Vlade Srbije će se utvrđivati prioriteti, a ono što će sigurno biti među vodećim je poljoprivreda i ja ću sa svoje strane učiniti sve da šteta bude u najvećoj mogućoj meri nadoknađena, poručila je ministarka prilikom obilaska Svilajnca.

    Ona je posetila farmu u Kušiljevu na kojoj se 2.000 jagnjadi udavilo nakon što je naišla bujica, konstatujući da su u Svilajncu velike poljoprivredne površine bile pod vodom i da su neke još uvek.

    Veliki su gubici u stočnom fondu, ali zahvaljujući dobro organizovanoj zaštiti od naknadnih štetnih posledica uključujući štab za vanredne situacije, veterinarsku stručnu službu mogu da konstatujem da je ovde posao dobro odrađen, kazala je Bogosavljević-Bošković.

    Na farmi u Kušiljevu kod Svilajnca, koju je zakupio izraelski partner i koja radi već nekoliko godina, u poplavi se udavilo oko 2.000 jagnjadi, dok je evakuisano 738 jaganjaca. Vode na farmi od poplave još ima i sada sledi čišćenje i dezinfekcija.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE