Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gorenje i Panasonic razvijaju novu generaciju mašina za veš

    Panasonic, koji je prošle godine postao suvlasnik Gorenja, planira u kompaniji iz Velenja proizvoditi novu generaciju mašina za veš.

    Dve kompanije zajednički rade na razvoju nove generacije mašina za veš koje bi se trebale početi prodavati iduće godine. Razvojne aktivnosti teku pod vodstvom Gorenja, a partnerstvo s Panasonicom donosi prenos najboljih praksi i znanja. Panasonic je vrlo moćan u inovacijama, a u Gorenju dobro poznajemo profil evropskih kupaca kojima su te nove mašine i namenjeni, kažu u velenjskoj kompaniji.

    Za razvoj novih aparata u svim centrima za razvoj zaduženo je oko 300 stručnjaka, navode u Gorenju. Zanimljivo, prošle je godine udeo novih proizvoda u ukupnoj prodaji Gorenja iznosio čak 50 odsto. Analitičar Sašo Stanovnik iz Alta Investa preporučuje kupovina deonica Gorenja.

    „Zadnje vrednovanje deonica Gorenja daje im vrednost od 6,4 evra po deonici (trenutna tržišna cena je 5,15 evra). Ocenjujemo da je dogovor s Panasonicom pozitivan iz perspektive podele troškova i znanja Panasonica u području istraživanja i razvoja. Većim maržama pomoći će i bolja iskorištenost kapaciteta i bolje pozicionirana robna marka Panasonic," kaže Stanovnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE