Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oko 20.000 `pregrejanih` računa

    Oko 20.000 korisnika daljinskog grejanja u Kragujevcu dobilo je račune na kojima je fiksni deo uvećan za oko 17 odsto, a iz firme Energetika poručuju da je u pitanju tehnička greška, koja će narednog meseca biti ispravljena.

    Naime, potrošačima je po završetku grejne sezone na računima za grejanje za april fiksni deo obračunat po ceni od 11,91 dinar po metru kubnom, umesto 10,21 dinara, koliko je naplaćivano tokom cele grejne sezone.

    Prilikom izrade računa za utrošenu toplotnu energiju za april došlo je do tehničke greške, tako je da je fiksni deo uvećan za 1,7 dinara po metru kubnom, navedeno je u saopštenju kragujevačke Energetike.

    Zbog napravljene tehničke greške i uplatnica koje su podeljene, Energetika će već u obračunu toplotne energije za maj izvršiti ispravku i fiksni deo umanjiti za navedeni iznos.

    Korisnici daljinskog grejanja u Kragujevcu, tokom cele godine plaćaju fiksni deo troškova na ima grejanja, plus potrošnju.

    U Energetici je Tanjugu rečeno da fiksni troškovi predstavljaju opravdane troškove na nivou jedne godine koji se ne menjaju sa promenom obima proizvodnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE