Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Porsche pravi limuzinu za Putina

    Nemački Porsche priključio se ruskim proizvođačima automobila u projekat proizvodnje predsedničke limuzine kojom bi se vozio šef ruske države Vladimir Putin.

    Ruski mediji su nedavno objavili slike koncepta predsedničke limuzine, a na novim fotografijama se vide gotovi modeli i detalji unutrašnjosti na kojima dominiraju državna obeležja. Radni je naslov "Project Cortege".

    Prednji kraj donosi konzervativni dizajn po uzoru na britanske luksuzne limuzine Rolls Royce i Bentley. Prototipovi Putinove limuzine kreću na testiranja krajem ove godine, a početak proizvodnje planiran je za 2016. godinu.

    Projekat Cortege (povorka), okuplja više ruskih proizvođača automobila koji rade zajedno na projektiranju nekoliko vrsta vozila, ali predsednička limuzina je prioritet. Nakon limuzine, 2017. godine se očekuju i terensko vozilo, kao i miniven namenjen državnim službama.

    Prema izjavama ruskog ministra industrije, Denisa Manturova, u celi projekat je uključen i Porsche. Smatra se da je iz državnog budžeta izdvojeno između 150 i 400 miliona dolara za Project Cortege.

    Kako god bilo, autori će još imati dosta posla jer prema nekim informacijama veliki vođa baš i nije presrećan predstavljenim dizajnom automobila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE