Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koliko su srpski biznismeni izgubili u 2013. godini?

    Veliki broj spskih biznismena dobro će zapamtiti 2013. kao godinu u kojoj su izgubili sve, a na listi najvećih gubitnika prednjači Željko Žunić čija Beohemija ima gubitak od 10,8 milijardi dinara.

    Slično je i sa Miroslavom Bogićevićem i njegovom kompanijom Farmakom koja je u prošloj godini prikazala gubitak od 3,2 milijarde dinara, piše Blic.

    Bogićevićeva firma je u blokadi od aprila 2013. zbog duga od 80 miliona evra. Samo radnicima za plate ovaj biznismen duguje oko četiri miliona evra.

    Iz plusa u veliki minus samo za dvanaest meseci otišla je i firma Gorana Perčevića Interkomerc. Profit od pola milijarde dinara u 2013. godini se istopio i pretvoren je u gubitak od 2,7 milijardi dinara.

    Gubitak Simpa, koji vodi Dragan Tomić, šest puta je veći u prošloj nego u 2012. godini i iznosi tri milijarde. Zekstra Dragana Đurića završila je 2013. sa gubitkom od 700 miliona dinara, a Veterinarski zavod sa 600 miliona.

    Paralelno sa sudskim procesom, Marko Mišković, sin vlasnika Delte Miroslava Miškovića, ima i finansijske nedaće. Njegova firma Mera invest u 2013. beleži i gubitak od oko 400 miliona.

    Agencija za privredne registre objavila je finansijske izveštaje sa podacima o poslovanju u 2013. To nisu finalni izveštaji, jer se konsolidovani podaci koji obuhvataju sva preduzeća u okviru kompanije objavljuju kasnije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE