Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DT jednim potezom utrostručio zaradu

    Nemački telekomunikacioni gigant Deutsche Telekom utrostručio je dobit u prvom tromesečju, zahvaljujući prodaji 70 odsto udela u internet portalu Scout24.

    U prva tri meseca ove godine DT je tako zabeležio neto dobit od 1,8 milijardi evra. U istom periodu prošle godine neto dobit iznosila je 564 miliona evra.

    Neto dobit od 1,8 milijardi evra više je nego utrostručena u odnosu na isti period prošle godine, a rezultat je prihoda od prodaje udela u grupi Scout24, navodi se u saopštenju Deutsche Telekoma.

    Ako se isključi efekat te prodaje, neto dobit smanjena je 23,5 odsto, na 587 miliona evra, a u DT takav rezultat pripisuju najpre velikim ulaganjima u SAD.

    Prihodi su uvećani osam odsto i iznosili su 14,9 milijardi evra. Zahvaljujući procvatu američkog poslovanja, Deutsche Telekom je ubrzao rast u prvom tromesečju 2014, rekao je izvršni direktor Tim Hoettges.

    Nastavlja se naša priča o uspehu u Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka o većem ulaganju u to tržište bila je ispravna. Ponovno u prvom tromjesečju imamo rezultate koji potvrđuju da smo na pravom putu, rekao je Hoettges.

    Iz DT su ujedno potvrdili da u celoj godini očekuju prilagođenu osnovnu dobit (EBITDA) od oko 17,6 milijardi evra, što bi predstavljalo minimalan rast u odnosu na prošlu godinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE