Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin i u sankcijama vidi plus za Rusiju

    Uvođenje ekonomskih sankcija drugih zemalja za Rusiju može imati niz pluseva, kao što su "deofšorizacija" privrede i stvaranje povoljnijih uslova za poslovanje u zemlji, kaže ruski predsednik Vladimir Putin.

    Istupajući na Medija forumu, on je rekao da sankcije protiv Rusije nemaju kritični karakter. Rusija ima mogućnosti da štiti svoje interese u okvirima Svetske trgovinske organizacije (STO) u vezi sa ekonomskim sankcijama drugih zemalja.

    Putin smatra da je učešće platnih sistema Mastercard i Visa u sankcijama prema Rusiji "velika greška" sa ekonomske tačke gledišta.

    Mi smo uvek polazili od pretpostavke da su naši partneri Visa i Mastercard depolitizovane ekonomske strukture i preduzeća. Ali, ispostavlja se da su oni veoma podložni političkim uticajima i pritiscima, primetio je ruski predsednik.

    Sa ekonomske tačke gledišta, prema njegovom mišljenju, to je bila velika greška, jer u Rusiji Mastercard i Visa pokrivaju više od 90 odsto tržišta: "mi smo im ga dali dobrovoljno i mnoge transakcije u zemlji se obavljaju upravo preko tih sistema plaćanja".

    Međutim, "mi nismo samo razmišljali, nego smo prešli na praktičnu realizaciju stvaranja nacionalnog sistema plaćanja", rekao je Putin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE