Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    AMSS: Rešena dilema oko zastupnika

    Agencija za privredne registre donela je rešenje da Aleksandar Nikačević ostaje generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije i njegov zakonski zastupnik, saopštio je AMSS.

    Kako je navedeno, APR je odlučivala po zahtevu Stanka Trivića, koji se do sada lažno predstavljao kao v.d. generalnog sekretara AMSS, da se po hitnom postupku on upiše kao zakonski zastupnik AMSS.

    Oko 200 radnika AMSS je 17. aprila protestovalo ispred Vlade Srbije tražeći ispitivanje malverzacija u tom preduzeću i smenu Nikačevića, a posle uskršnjih praznika nastavili su proteste ispred sedišta AMSS u Beogradu.

    Odlukom da je Nikačević jedini zakonski zastupnik AMSS, konačno je stavljena tačka na sve dosadašnje špekulacije u javnosti u vezi sa tim ko je generalni sekretar našeg nacionalnog automobilskog kluba, kao i da su odluke donete o promeni zakonskog zastupnika AMSS i njegovih organa na nelegalnoj Skupštini AMS S održanoj 9. aprila 2014. u Kruševcu – neligitimne, navodi AMSS.

    APR je istovremeno odbacio i zahtev za promenu zakonskog zastupnika AMS Osiguranja, odnosno nije verifikovao nelegalne odluke o smeni generalnog direktora Vučete Mandića i zamenika generalnog direktora te osiguravajuće kuće Mirka Butulije.

    Protiv odgovornih lica za ceo taj slučaj AMS Osiguranje podneće krivične prijave.

    AMSS je ranije podneo krivične prijave protiv bivšeg zamenika generalnog sekretara Trivića i bivšeg predsednika Upravnog odbora AMSS Radoslava Jovanovića, zbog krivičnog dela falsifikovanja pečata i dokumenata, kao i organizovanja nelegalne Skupštine AMSS u Kruševcu.

    Organizovana kriminalna grupa na čelu sa Orhanom Dragašem, koja je sada konačno zakonski poražena, a za koju se veruje da stoji iza pokušaja preotimanja AMSS, odgovaraće pred zakonom, navodi AMSS.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE