Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Vladi SVM, Dačić i Udovički?

    Srbija će 27. aprila dobiti malu i efikasnu vladu sa 17 članova, u kojoj će najverovatnije biti Savez vojvođanskih Mađara i Ivica Dačić, kaže lider Naprednjaka Aleksandar Vučić, dodajući da će prvi zadaci nove vlade biti rebalans budžeta i dogovor sa MMF.

    Posle skoro tročasovne sednice, Predsedništvo SNS je odlučilo da ta stranka uđe u koaliciju sa SVM i dalo "odrešene ruke" Aleksandru Vučiću da nastavi razgovore o sastavu nove vlade sa drugim političkim partijama.

    Nakon sednice Predsedništva, Vučić je objasnio da SVM neće imati u vladi ministarsko mesto, ali je verovatno da će u vladi biti lider SPS Ivica Dačić, javlja Tanjug.

    Uz napomenu da je Boris Tadić izjavio da ne želi da bude u vladi u kojoj je Dačić, lider SNS je rekao da će on doneti odluku koju će predložiti Glavnom odboru. "Neću nikoga da teram da uđe u vladu", naglasio je Vučić i dodao da ga ne interesuju razmimoilaženja, nego da želi da vlada radi kao tim.

    U vladi će, kako je rekao, biti od pet do sedam vanstranačkih ličnosti, a on očekuje i da će u njoj biti Kori Udovički mada nije precizirao u kom resoru. Vučić je rekao i da neće rukovoditi nijednim od resora, budući da će biti premijer.

    Biće drugačija struktura vlade, ona neće funkcionisati kao feud, poručio je Vučić, navodeći da javna preduzeća neće potpadati pod ministarstva, već će postojati posebno telo koje će kontrolisati njihov rad.

    Lider naprednjaka je podvukao da će posao oko izbora vlade biti obavljen najkasnije do 27. aprila i da će vlada biti najmanja po broju članova. "Srbija će imati malu, modernu i efikasnu vladu", rekao je Vučić, precizirajući da će ona imati 17 članova.

    Ekspoze vlade, koji će izneti u Skupštini Srbije, biće, naglasio je, precizan i u njemu će prvi put biti predstavljeni kompletan plan i program, kao i vizija daljeg razvoja Srbije.

    Lider SNS je naveo da će jedan od prvih zadataka nove vlade biti rebalans budžeta i naglasio da će do juna biti postignut dogovor o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

    Ponovio je da će solidarni porez biti ukinut, ali je naveo da će se oporezivati funkcioneri kako bi na taj način i oni pokazali odgovornost. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE