Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska među 10 najgorih ekonomija

    Prema istraživanju britanskog The Economista, Hrvatska se nalazi na TOP 10 listi zemalja koje imaju najgoru ekonomiju u 2014. godini.

    Informacija se još nije našla u štampanom izdanju, ali je na svom Twitter profilu objavio Robert Alan Ward, glavni urednik "Intelligence Unita" konsultantskog odelenja Economista.

    Fiskalna štednja, visoka nezaposlenost, spoljnii dug, krediti i slaba konkurentnost koče rast, a oporavak moguć od 2015. godine.

    Tako je Ward odgovorio na svom twitter profilu na pitanje kako se i zašto Hrvatska našla u društvu Kipra, Ukrajine, Portorika, Libije, Srednjeafričke Republike, Venecuele, Gvineje, Argentine i Barbadosa.

    Ministar finansija Slavko Linić nalazi se u SAD gde učestvuje na prolećnoj skupštini Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Prema njegovim izjavama, čini se da su tamo svi puni hvale za Hrvatsku i njenu ekonomiju.

    Linić je tako naglasio da su vladin projekat predstečajnih nagodbi prepoznali u Evropi, Svetskoj banci i MMF, a samo "neodgovorni" pojedinci u državi koče velike uspehe. 

    I Svetska banka i MMF zadovoljni su reformama koje sprovodi Vlada, poručio je Linić iz SAD. Strani ekonomski stručnjaci i analitičari se očito ne slažu s Linićem. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE