Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova investicija Henkel Srbija

    Kompanija Henkel otvorila je novo skladište u Kruševcu namenjeno regionalnom poslovanju sektora "Deterdženti i kućna hemija", a vrednost investicije je četiri miliona evra.

    Objekat kapaciteta 8.600 kvadratnih mesta direktno je povezan sa proizvodnjom tečnih i praškastih deterdženata.

    Najavljujući nova ulaganja, direktor globalnog planiranja Henkela Johann Seif, rekao je na svečanom otvaranju da je ovaj moderan objekat izgrađen za pet meseci zahvaljujući odličnim rezultatima tima u Kruševcu.

    Ovo je veliki korak u smislu novca i napora koji su uloženi u ovako jedan moderan objekat, rekao je Seif, ističući da veliku zahvalnost duguje lokalnim vlastima u prethodnih 13 godina koje su stvarale prijateljsku atmosferu.

    Gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić, izrazio je zadovoljstvo što svetski poznata kompanija želi da nastavi sa unapređenjem poslovanja u tom gradu, podsetivši da je jedan od prioriteta državne i lokalne politike borba za radna mesta i da je ovo korak ka tom cilju.

    Predsednik kompanije Henkel Christoph Till podsetio je da je ova kompanija prošle godine pokrenula proizvodnju novog proizvoda "Bref duo Stick", čime je fabrika u Kruševcu dobila globalni značaj s obzirom na to da se proizvod proizvodi samo u Srbiji.

    Imajući u vidu da već snabdevamo više od 55 miliona potrošača u regionu i Evropskoj uniji, kao i da izvozimo Henkelove brendove u 20 zemalja, jasno je koliki je značaj novog skladišta za naše poslovanje, ukazao je on.

    Kompanija Henkel je u prethodnih deset godina uložila preko 140 miliona evra u pogone u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE