Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bolja kontrola javnih finansija

    U Srbiji će se u naredne dve godine realizovati program za unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama, sa osnovnim ciljem sprečavanja zloupotreba i povećanja transparetnosti u trošenju javnih sredstava.

    Program, čija ukupna vrednost iznosi 2,3 miliona dolara, sprovode državne institucije Republike Srbije, uz podršku UNDP (program za razvoj), a finansira ga Vlada Švedske.

    Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović rekao je da budžet namenjen Državnoj revizorskoj instituciji iznosi 471.000 dolara.

    Tim sredstvima će biti finansirana sertifikacija državnih revizora i analiza postojećih zakona, a projekat će pružiti podršku u izradi metodologije za reviziju političkih partija, rekao je Sretenović prilikom potpisivanja ugovora o realizaciji tog programa.

    Sretenović je ukazao da je predviđena i nabavka licenci za poseban softver koji se koristi tokom revizija računarskih podataka.

    Direkor Uprave za javne nabavke Predarg Jovanović kazao je da je cilj programa suzbijanje neregularnosti u oblasti javnih finasija i javnih nabavki, kao njihovog segmenta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE