Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kanada hoće da izvozi gas u Evropu

    Kanada bi u narednim godinama htela da počne da izvozi gas u evropske zemlje, zbog čega je u planu izgradnja cevovoda do pacifičke i atlantske obale.

    U narednim godinama bismo svakako voleli da realizujemo izvoz prirodnog gasa sa naše atlantske obale, a tržište evropskih zemalja u tom pogledu deluje veoma atraktivno, izjavio je ministar inostranih poslova John Baird.

    Sada Kanada prodaje svoju energiju samo na severnoameričkom tržištu, rekao je Baird u intervjuju američkoj televiziji Fox News, a preneo je Itar tas.

    Međutim, prema Bairdu, Otava bi ubuduće htela da diverzifikuje izvoz nafte i gasa, u tom cilju gradiće cevovode do pacifičke i atlantske obale.

    Šef kanadske diplomatije je takođe izrazio nadu da će Vašington uskoro dati saglasnost za izgradnju interkontinentalnog naftovoda Keystone XL, koji bi trebalo da poveže naftonosni pesak kanadske provincije Alberta s američkim rafinerijama u Meksičkom zalivu.

    Voleli bismo da vlasti SAD odobre taj projekat koji će doprineti privrednom rastu i spremni smo da radimo na njegovoj realizaciji zajedno s našim američkim partnerima, rekao je Baird i dodao da Kanada ima velike zalihe nafte. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE