Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NSZ sprovodi anketu sa poslodavcima u Srbiji

    Nacionalna služba za zapošljavanje (NZS) od 1. aprila počela je da sprovodi anketu sa poslodavcima u Srbiji, kojom će biti obuhvaćeno oko 7.300 poslodavaca, među kojima su predstavnici 5.000 malih, 1.700 srednjih i 600 velikih preduzeća.

    Reč je o najznačajnijem istraživanju tog tipa u Srbiji, s obzirom na to da su njime obuhvaćeni poslodavci koji zapošljavaju veliki broj radnika.

    Ovogodišnja anekta je četvrta koju realizuje NSZ, a druga podržana od projekta EU "Podrška kreiranju politike zapošljavanja zasnovanom na podacima".

    Anketari NSZ intervjuisaće poslodavce u Srbiji o planovima zapošljavanja, kao i neophodnim veštinama i znanjima koje potencijalni zaposleni treba da poseduju.

    Informacije koje budu dobijene u ovoj anketi biće od značaja za planiranje aktivnih mera zapošljavanja NSZ, izradu lokalnih akcionih planova zapošljavanja, razvoj budućih projekata finansiranih iz IPA programa EU, usklađivanje sistema obrazovanja sa potrebama tržišta rada, informisanje poslodavaca o raspoloživosti kadrova u Srbiji, navedeno je u saopštenju NSZ.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE