Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne propustite 11. Beogradski festival igre

    Spektakularnim nastupom američke plesne trupe Hubbard Street Dance u Sava Centru u nedelju uveče otvoren je jedanaesti Beogradski festival igre. Celovečernji balet ’Hiljadu delova’, koji potpisuje mladi koreograf Alehandro Serudo, najavio je bogat program ovogodišnjeg izdanja najprestižnije plesne manifestacije u regionu. Nakon predstave, organizovan je i tradicionalni koktel na kojem su prisustvovali brojni predstavnici kulturnog i javnog života prestonice. 

    Ivan Tasovac i Aja Jung

    Dejan Turk, CEO VIP Mobile, Aja Jung i Michael Davenport

    Jedanaesti Beogradski festival igre, uz podršku kompanije Vip mobile, predstaviće i ove godine  do 14. aprila, publici u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu najveće svetske plesne i baletske virtuoze.

    Sutra, 5. aprila, u Sava Centru, nastupiće najnagrađivaniji koreograf i najveća zvezda britanske i svetske plesne scene, Akram Kan. Njegovo delo neobičnog naslova ’iTMOi (in the mind of Igor)’, inspirisano je načinom na koji je stvarao Igor Stravinski i dinamikom kojom je ovaj kompozitor transformisao svet klasične muzike prizivajući emocije kroz simbole.

    Nikako ne propustite 'Instrument 1 ', predstavu koja istražuje sicilijanske navike i tradiciju, kao ni komad „Igra senki”, koji je, po mišljenju mnogih, najbolje delo čuvenog koreografa Icika Galilija. Nemačka premijera ove izvedbe je zakazana neposredno pred nastup na Beogradskom festivalu igre, a za domaću publiku, ovo je prilika da po prvi put na našoj sceni upozna Anu Đorđević, prvu solistkinju Baleta Augzburg.

    Domaća publika će moći da uživa u premijernom gostovanju Velikog kanadskog baleta 11. aprila u Beogradu i 12. aprila u Novom Sadu. Pod budnim okom koreografa Ohada Naharina, publika će imati priliku da uživa u performansu 'Minus jedan'. Veliki kanadski balet koristi klasičnu tehniku, uz mešavinu mnogih umetničkih uticaja, kako bi stvorila moderan komad, ali privlačan i onima koji uživaju u tradicionalnijim predstavama. U okviru ovog programa, biće uručena i nagrada 'Vip poziva', baletskom umetniku i direktoru ove prestižne plesne kompanije, Gradimiru Pankovu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE