Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Napokon jednostavni saveti za oblačenje poznatog stiliste

    Često ga pitaju ’Kojim se pravilima vodite kada brinete o nečijem stilu odevanja?’. Antonio Centeno, osnivač agencije Real Man Real Style, nema jednostavan odgovor, ali daje nekoliko korisnih smernica i kaže da su one temelj na kojem svako treba da zida lični stil.

    Mora da vam je stalo do toga kako izgledate i pojavljujete se u javnosti. Ako vam nije dovoljno važno, nikada nećete dobro izgledati. Od toga sve počinje. Ako oblačenje smatrate obavezom koja je marginalna, tu sve staje. Ovo dalje ne morate da čitate.

    Treba da znate malo, bar malo istorije. Ako vam kažu da džins nije prikladan za poslovno okruženje, a pogotovo sa podvijenim nogavicama, biće vam jednostavnije da sledite ovo pravilo ako znate da je džins nekada bio deo farmerske garderobe, a savijene nogavice su štitile od blata i prašine.

    Ne plašite se da budete lider. Ako na sebi imate odelo i dobre cipele, a na skupu su svi neformalno obučeni, u košuljama i puloverima, nema razloga da se osećate kao crna ovca ili nelagodno. Prihvatite da ste u ovoj situaciji ’lider’ i uživajte u ulozi. Iako štrčite, u prednosti ste.

    Treba da znate ’zašto’. Iako volite da povremeno kršite pravila u odevanju, treba da znate zašto to radite i kako to deluje na druge. Recimo, često se viđaju muškarci sa fedora šeširom, ali na sebi nemaju odelo. Ovakav šešir uskog oboda je deo formalne i elegantne garderobe, takva mu je i istorija, ali ako ne prati odelo, zbunjuje. Sa ovakvom kombinacijom (fedora i opušteno oblačenje), šaljete poruku koja zbunjuje. Čak i zvezde šou biznisa pažljivo prave ovakav miks, njihovi stilisti dobro znaju razloge za to i doziraju do željene granice.

    Najvažnije je da vam odelo, pantalone, košulja, pulover, šta god DOBRO STOJE. Prosto i jednostavno – možete da izdvojite hiljade novčanica na savršeno odelo, ali ako vam ne stoji ’pod konac’, ono postaje krpa. Uostalom, prepravljajte i ispravljajte po svojoj meri. To bar nije problem.

    Jedan od boljih saveta Centena je da se trudite da izgledate ’classy’. Tu nema greške. Pri kupovini odela pomislite šta bi vaš deda rekao za ovakav izgled ili šta bi vaši unuci rekli. Pravite odličan izbor ako ste obučeni ’vanvremenski’. Pitanje: da li biste danas nosili one uzane pantalone i još uže kravate koje je vaš otac sa ponosom nosio? Teško.

    Kvalitet, kvalitet i kvalitet. Ako nemate budžet kojim možete da se pohvalite, pohvalite se onim što ste kupili. Trudite se da za novac kojim raspolažete kupite najbolji mogući kvalitet.

    Oni dobri komadi koje svako ima u garderoberu ne treba da skupljaju prašinu. Nosite ih kada god se ukaže prilika ili pravite sami takve prilike kako biste se pokazali u najboljem izdanju.

    Okolinu morate da pratite. Nema poente da nosite skupo odelo u vikend kupovini namirnica, baš kao što nije prikladno da se na potpisivanje važnog ugovora pojavite u džinsu i pamučnoj majici. Baš kao što leti nosite laku garderobu i svetle i tanke tkanine, zimi džempere i vunene sakoe, tako vas i svaka situacija traži na ’visini zadatka’. I, ako nosite džins i imate za to priliku, neka to bude DOBAR džins.

    Šta god da kupujete, mislite na to šta već imate u garderobi i pravite kombinacije. Samostalni komadi su jedna od većih gluposti i nepraktičnih kupovina.

    Još jedan dobar savet Antonia Centena – ako svakog dana pratite jedan stil, vaš osnovni u koji ste sigurni, razmislite o promeni odevne strategije. Pravite varijacije na temu. Dobro će vam doći, a i ostavićete dobar utisak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE