Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NS: Od parkinga 27 miliona dinara

    JKP Parking servis Novi Sad, prema rečima direktora Stevana Lugonje, prošlu godinu završio je sa dobiti od 27,2 miliona dinara, naspram "minusa" od čak 30,6 miliona s kojim je Parking servis završio u 2012. godini.

    U firmi smo, u junu 2012, zatekli kredit od blizu 82 miliona dinara. On je značajno otežao normalno funkcionisanje i smanjio nivo planiranih investicija, objašnjava Lugonja.

    Krajnjim naporom, za dve godine, uspeli smo da vratimo dobar deo tog kredita, odnosno 56 miliona dinara, dok smo politikom racionalnog ponašanja na svim nivoima napravili velike uštede.

    Parking servis je najveće uštede ostvario na troškovima za gorivo i energiju, naknadama po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, troškovima transportnih usluga, kao i reprezentaciji. Na svemu ovome, u odnosu na 2012, uštedeli smo gotovo 12 miliona.

    Smanjen je, takođe, i broj zaposlenih sa 247 na 232. Prošle godine su korigovane i cene usluga, uvođenjem bele zone, a takođe i pojeftinjenjem stanarske i posebne parking karte. S novom zonom postignuta je deregulacija saobraćaja, zbog manjih cena karata u odnosu na druge zone.

    Poseban uspeh preduzeća predstavlja plasman softvera za SMS naplatu parkiranja, koji su izradili, a onda i unapredili njihovi stručnjaci, a koji je distribuiran u 26 gradova Srbije. Postali smo lider na tržištu ovakvog sistema naplate parkiranja.

    Investirano je i u potpunu automatizaciju „NS bajk“ stanica, čime je omogućena usluga iznajmljivanja bicikala celog dana i noći, a u planu je i gradnja još dve „NS bajk“ stanice, kao kupovina još 70 bicikla za iznajmljivanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE