Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Golija dobija ski centar

    U naredne tri godine trebalo bi da počne izgradnja ski centra na Goliji, koji bi u prvoj fazi dobio jednu žičaru i devet kilometara uređenih staza, rečeno je posle potpisivanja memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

    Vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović rekao je, prilikom potpisivanja, da u naredne tri godine treba pripremiti prostorno-plansku dokumentaciju, obezbediti odgovrajuće ekološke uslove, finansijski i tehnički plan i početi izgradnju neophodne infrastrukture.

    Ministarstvo će, kako je istakao, odmah nakon rebalansa budžeta za 2014. obezbediti inicijalna sredstva, u dogovoru sa dugim ministarstvima. Mirović je istakao i da trasa budućeg autputa od Požege do Boljara prolazi na samo devet kilometara od budućeg ski centra.

    Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je istakao da je Master plan Golije 2009. godine uradila jedna firma koja je projektovala preko 400 ski centara u svetu, ističući da je ta kompanija ocenila da je "Golija veliki potencijal i predvidela izgradnju ski centra kapacita 20.000 skijaša na sat".

    Ljevnajić je rekao da je već spreman projekat za prvu fazu izgradnje ski centra "Golija" i da je ta faza procenjuje na oko 19 miliona evra.

    U prvoj fazi predvideli smo izgradnju šestosedne žičare kapaciteta 3.000 skijaša, sa šest staza ukupne dužine devet kilometara, a predvodeli i izgradnju jedne stze koja će raditi noću, rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE