Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Strauss-Kahn: Vučić ispunjava obećanja

    Ekonomski savetnik Vlade Srbije Dominique Strauss-Kahn smatra da nedavno snižavanje kreditnog rejtinga Srbije mora da se shvati kao prilika da se ubrzaju i prošire započete reforme, kako bi se osigurao ekonomski i socijalni oporavak.

    On je za Blic rekao da je ogromna nezaposlenost u Srbiji "toliko nepopularna" da reforme zaslužuju da budu podržane. "To nije političko pitanje, to je društvena obaveza", rekao je Strauss-Kahn.

    Upitan u kakvom su stanju srpske finansije, Strauss-Kahn je rekao da je Srbija ozbiljno posvećena obnovi javnih finansija.

    Usvajanje seta mera fiskalne konsolidacije u oktobru prošle godine je bio hrabar potez. One već daju ohrabrujuće rezultate. Odnosi sa MMF su zasad obnovljeni, a Srbija je bila u mogućnosti da se zaduži po mnogo boljim uslovima na tržištu, rekao je on.

    On je dodao da je Srbija u stanju da nastavi da ulaže napore sa još uravnoteženom ekonomskom strategijom. Do sada, a za ono što ja mogu da procenim, Aleksandar Vučić je počeo da ispunjava ono što je obećao, rekao je Strauss-Kahn.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE