Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brisel već sprema nove sankcije Rusiji

    Evropska unija priprema Rusiji uvođenje zabrane putovanja, zamrzavanje imovine i druga ograničenja zbog toga što je propustila doprinese smanjenju napetosti na Krimu, saopštili su briselski zvaničnici, a prenosi Reuters.

    Iako se zvanična odluka o uvođenju sankcija očekuje na sastanku šefova diplomatija EU 17. marta, pripreme za uvođenje mera su već započele.

    Nema naznaka da Rusija radi na ublažavanju krize na Krimu i EU možda neće imati drugog izbora, već smesta da uvede zabranu putovanja, zamrzne imovinu i odgodi samit EU-Rusija.

    Na prošlonedeljnom samitu Unije, lideri su se dogovorili o procesu povećanja pritiska na Rusiju u tri faze, počevši s odlaganjem pregovora o viznom režimu i novom sporazumu o ulaganju.

    Čelnici su tada poručili da Rusija mora početi pregovore s ukrajinskom prelaznom vladom o rešavanju krize "u sledećih nekoliko dana" ili će se suočiti s dodatnim sankcijama, ali izveštaji sa terena govore da Rusija ništa ne preduzima na smanjenju napetosti na Krimu.

    Portparolka EU je kazala da za sada nema tačnog datuma uvođenja dodatnih sankcija, ali da se na njima radi. Ne mogu potvrditi nikakav precizan vremenski okvir, ali mogu potvrditi da su pripremne radnje počele, rekla je Maja Kocijančić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE