Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Državne garancije za RTB, odgovornost na direktoru

    Država će dati garancije za još 63 miliona evra, koliko je potrebno da se završi izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor.

    Država će dati garancije za još 63 miliona evra za RTB Bor, ali samo pod uslovom da to ne utiče na ukupni javni dug Srbije, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

    Izgradnja topionice i fabrike sumporne kiseline, uprkos mnogim odlaganjima, konačno mora da se okonča do kraja ove godine, ili će Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB, morati za to da preuzme odgovornost, precizirao je Vučić.

    Najveći deo te sume obezbediće sam RTB, iz sopstvenih sredstava, ali ćemo za jedan deo morati da damo garancije države. Spremni smo da to učinimo, ali samo pod uslovom da se ne povećava javni dug.

    Vučić je dodao da je RTB jedan od najvećih privrednih potencijala Srbije i da je zadatak vlade da od njega napravi jedan od najboljih rudnika u Evropi.

    Znamo da je američka korporacija Freeport u okolini Bora pronašla rezerve od 1,7 miliona tona bakra i 98 tona zlata, potvrdio je prvi potpredsednik Vlade.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE